18.02.2014 21:45

Epica zveřejnila informace ohledně připravovaného alba Doporučeno

Fanoušci a příznivci kvalitního symfonického metalu si už jistě brousí drápky na nové album holandské formace Epica "The Quantum Enigma", které má vyjít v evropských zemích 2. května. V případě, že jste příslušníkem Spojeného království nebo USA, budete si muset počkat do 5. nebo 13. května.

Mimo to, že známe datum vydání alba, můžeme si na oficiálním webu holandské skupiny Epica prohlédnout obal desky, který velmi silně připomíná výjevy z buddhistických knih či modernějších grafických realizací týkajících se východních filozofií. Samotný název The Quantum Enigma už vlastně vypovídá o tom, že o hlubší témata, kterých se má tvorba dotýkat, nebude nouze. Ostatně, každý posluchač si těchto vlivů mohl všimnout již několik desek zpátky, vyzdvihněme zde především zdařilý počin z roku 2009 - Design Your Universe

Čtěte také: Epica: Ani mistrovství ji nezastavilo

To nejdůležitější, co by nás však mělo zajímat, je zveřejnění kompletního tracklistu desky. Měla by obsahovat celkem 13 skladeb, které, jak předeslala samotná kapela, by měly značit a znázorňovat zvuk nové éry. Ano, tato slova zní velice odvážně a momentálně lze těžko říct, zda se kapele podaří navázat na dekádu, v níž doslova ovlivnila vývoj symfonického metalu, stejně úspěšným způsobem. 

O zvukovou stránku desky se postaral producent Joost van den Broek, byla nahrávána v Sandlane Recording Facilities v Holandsku a konečný mix má na svědomí Jacob Hansen. The Quantum Enigma bude k dispozici v pěti různých alternativách, včetně té vinylové nebo digitální. Nebudou chybět ani bonusové skladby. 

 

 

Poprvé Epica s novým programem vystoupí v Tilburgu v  rodném Holandsku, my se na představení v ČR můžeme těšit v rámci letního Masters of Rock, kde kapela musela své loňské vystoupení kvůli těhotenství Simone Simons zrušit. V tomto případě je však napětí před jejich koncertem kladné a stejně jako spousta dalších skalních fanoušků i já věřím, že se Epice jejich pomyslný přelom podaří.

Epica - The Quantum Enigma
Datum vydání: 2. 5. 2013
Formát: CD
Vydavatel: Nuclear Blast
Seznam skladeb:

Přebal alba The Quantum Enigma Zdroj: Epica.nl1 - Originem
2 - The Second Stone
3 - The Essence of Silence
4 - Vicitms of Contingency
5 - Sense Without Sanity - The Impervious Code
6 - Unchain Utopia
7 - The Fifth Guardian - Interlude
8 - Chemical Insomnia
9 - Reverence - Living in the Heart
10 - Omen - The Ghoulish Malady
11 - Canvas of Life
12 - Natural Corruption
13 - The Quantum Enigma - Kingdom of Heaven part II

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.