13.07.2017 17:35

Mr. BIG vydávají desku a chystají se na evropské turné

Legendární Los Angeleská kapela Mr. Big, s charismatickým Ericem Martinem v čele, zveřejnila data evropské části turné. Během koncertů představí publiku i zbrusu nové album Defying Gravity. Jedná se o jejich deváté studiové album a na pultech je k dostání od 7. července 2017.

Na desce spolupracovala kapela ve složení Eric Martin (zpěv), Paul Gilbert (kytara), Billy Sheehan (basová kytara) a Pat Torpey (bicí) s producentem Kevinem Elsonem. Stejný producent zanechal své stopy i na deskách Mr. Big (1989), Lean Into It (1991) a Bump Ahead (1993). Defying Gravity vyjde pod hlavičkou Frontiers Music.

Kapela nahrála celou placku velmi rychle, už za 6 dní bylo dílo dokonáno. Basista Billy Sheehan se k rychlosti, jakou celé album nahráli, vyjádřil: ,,Mám rád nahrávání s pocitem naléhavosti. Dejte mikrofon před nás, spusťte nahrávací pásku a pak by to mělo znít přesně tak, jak to od nás uslyšíte naživo. Když můžete vytvořit ve studiu takový druh tlaku v malém množství času, vede to k lepším písním a lepším výkonům."

Aby kapela své fanoušky na novou placku trochu navnadila, vypustila už 5. června 2017 do světa video k písni Everybody Needs A Little Trouble. Posuďte sami, jestli nahrávání pod tlakem přineslo ovoce. V klipu se objevuje i bubeník Matt Starr, který při nahrávání desky občas zaskočil za Pata Torpeye. Ten kvůli Parkinsově chorobě nemohl nahrát celé album. Matt Starr spolupracuje s kapelou už od roku 2014.

Jejich evropské turné bude navazovat na turné po Severní Americe. Evropská část čítá přes 15 zastávek. A ani předkapely nebudou k zahození. The Answer a Faster Pussycat myslím nejsou špatné volby. Českému publiku se bohužel nepředstaví, ale vydat se za nimi můžete třeba k sousedům. Jen v Německu odehrají 3 koncerty.

Kapela Mr. Big se na hudební scéně pobybuje už do roku 1988. Vznikla v californském Los Angeles. Na kontě mají 8 studiových alb a nespočet hitů. Mezi jejich nejznámější písně bez pochyb patří Wild World, To Be With You nebo Nothing But Love.

Evropské koncerty:
Říjen 26: Hamburg Markthale, Germany
Říjen 27: Eindhoven Effenaar, Netherlands
Říjen 29: Colgne Live Music Hall, Germany
Říjen 31: Stockholm Cirkus, Sweden
Listopad 01: Gothenburg Tradgarn, Sweden
Listopad 03: Drammen Union Scene, Norway
Listopad 04: Elsingnore Kulturvaerftet, Denmark
Listopad 07: Pratteln Z7 Konzerfabrik, Switzerland
Listopad 09: Barcelona Razzmatazz, Spain
Listopad 10: Madrid La Riviera, Spain
Listopad 12: Milan Live Club, Italy
Listopad 14: Munich Backstage, Germany
Listopad 16: Nottingham Rock City, UK
Listopad 17: Newcastle Northumbria Institute, UK
Listopad 19: London Shepherd's Bush Empire, UK
Listopad 21: Manchester Academy, UK
Listopad 22: Glasgow ABC, UK
Listopad 23: Wolverhampton Wulfrun, UK

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.