07.11.2014 14:37

Foto: Omega, Kongresové centrum Praha, 6.11.2014

Fanoušci legendární rockové kapely Omega trpělivě čekali od jara letošního roku na odložený koncert, až maďarština konečně 6. listopadu ovládla Kongresové centrum a lístky do parteru byly vyprodány.

Velkolepá podívaná byla odměnou za dlouhé čekání. Navzdory věku János Kóbor zpívá stále jako o život, László Benkö drtí klávesy a spolu s ostatními členy kapely podávají skvělý výkon. Jejich současné turné doplňuje symfonický orchestr, který zvedá i staré známé hity na vyšší poslechovou úroveň. Celou scénu pak doprovází, jak jsme u Omegy zvyklí, propracovaná světelná show, doplněná o projekce s duchovními tématy (chrámy, varhany, barevné vitráže) i záznamy z koncertů kapely z dob její největší slávy. Dvoje klávesy v některých pasážích znějí jako v kostele. Koncertní set sestavený převážně z nových desek pak dokreslovaly kaskády robotických laserových paprsků, přesně načasovaných do jednotlivých úseků písní.

Omega během více než hodinu a půl dlouhého koncertu předvedla, že stále ještě nepatří do archivu a diváci to patřičně ocenili mohutným potleskem. V závěru se zvedli z křesel a seběhli přímo před pódium, aby své oblíbené kapele byli co nejblíž. Vstřícní muzikanti si s nimi potřásali rukami a evidentně měli z úspěchu radost.

Z koncertu pro vás máme několik fotografií.

{gallery}3765{/gallery}

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.