30.11.2012 14:00

Foto: Luca Turilli's Rhapsody, Matrix, Praha, 29. 11. 2012

Klub Matrix zažil 29. listopadu pořádný rockový nářez. Dostaveníčko si tam daly hned čtyři kapely. Z Německa jsme přivítali Orden Ogan a Freedom Call a z Itálie Vexillum. Hlavní hvězdou byli Rhapsody pod taktovkou italského muzikanta a skladatele jménem Luca Turilli.

Již v rozhovoru před zahájením turné k nové desce Luca Turilli řekl, že na koncerty se moc těší a připraví fanouškům večery, na které nezapomenou. To, že miluje filmovou hudbu, jeho koncertní show jen potvrdila. Na pódiu byla bicí souprava s bubeníkem proti zvyklostem odsunuta úplně bokem, aby nebránila v pohledu na promítací plátno. Na něj se kolem dvaadvacáté hodiny upřely zraky všech přítomných, kdy v setmělém sále zazněly první tóny a tmu prořízly ostré paprsky promítaného filmu s názvem Rhapsody...

Za mohutného vítání pak hudebníci postupně zaujali své pozice a jedenapůlhodinový 3D film, kterého byli svědky i návštěvníci bez brýlí, začal. Písně se střídaly téměř bez přestávek, na plátně se promítaly úchvatné obrazy, které se prolínaly s dokonalou hudbou. Scénu svou přítomností zjemnily zpěvačka a tanečnice, obě v oděvech jako z říše elfů, a dodaly tak celé podívané magické kouzlo.

Po závěrečné písni vybuchl mohutný potlesk, kapela se klaněla a pomyslná opona spadla. Rozvášněný dav se, jak je zvykem, domáhal přídavku, ale brzy mu došlo, že film skončil a ani v kině se nedá pokračovat. Přítomní se pomalu začali rozcházet do mrazivé noci a v hlavách jim ještě doznívaly poslední tóny.

{gallery}1480{/gallery}

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.