01.09.2022 22:02

Praha má po letech opět svůj hudební veletrh. Žezlo přebírá Festiwall v Modřanech

Do Prahy se po třinácti letech vrací tradice hudebního veletrhu. Přichází s ní společnost Kytary.cz. Firma, jenž má na českém trhu hudebních nástrojů více než padesátiprocentní podíl, už před pěti lety zařadila veletržní část do programu svého zářijového hudebního Festiwallu.

Doposud doprovodná akce se každý rok zvětšovala, až letos nabrala veletržních rozměrů. Na rekordní ploše 1400 m2 se v areálu Kytary.cz v pražských Modřanech představí od 9. do 11. září velikáni světového hudebního průmyslu, ale i tuzemské značky, které se prosazují doma i na mezinárodním trhu. Vedle výstavních expozic bude k vidění řada zajímavých koncertů a workshopů nebo unikátní výstava koncertního vybavení kytaristy Radima Hladíka, kterou výjimečně zapůjčil jeho syn.

Zároveň s hudebním veletrhem bude ve stejné lokalitě probíhat i třídenní hudební akce Festiwall s atraktivním line-upem. Kromě koncertní pocty Radimu Hladíkovi se představí například fenomenální britský kytarový YouTuber Chris Buck a jeho aktuální kapela Cardinal Black, hlavní scénu opanuje fusion-jazz-metalová skupina Panzerballett s hostujícím bubeníkem Virgilem Donatim a milovníky kytarové hudby potěší jedna z nejrespektovanějších kytaristek současnosti Lari Basilio i její evropská souputnice Yasi Hofer. Českou scénu zastoupí například Jiří Schmitzer, bubeník Miloš Meier, Justin Lavash nebo YouTuberské duo #kumst.

Celodenní vstupenky na veletrh stojí 99 korun. Vstupné na všechny tři dny Festiwallu pak přijdou v předprodeji na 490 Kč, sobotní koncerty 290 Kč, nedělní 390 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma. Předprodej je v síti TicketLIVE.

Hudebníci, producenti, milovníci hudby a hudebních nástrojů, ale i učitelé ze základních uměleckých škol a další uvidí na jednom místě renomované nadnárodní giganty i menší české výrobce a kytaráře. Zjistí, jaké jsou novinky v hudebních technologiích, ale i u výrobců hudebních nástrojů. Namátkou dorazí zástupci značek Yamaha, Roland, Fender, Hammond, Ibanez, Meinl, Tama, Hohner, Nord nebo Taylor,“ popisuje marketingový ředitel Kytary.cz Filip Černý. Odborná veřejnost se podle něj může těšit také na menší tuzemské kytaráře a výrobce nejrůznějšího vybavení pro hudebníky. „Pokud si plánujete pořídit nějaký nástroj nebo hudební techniku, máte jedinečnou možnost prohlédnout a vyzkoušet si všechno pohodlně na jednom místě a poradit se s odborníky. Zajímavým lákadlem jsou i veletržní slevy, které budou k dispozici pouze v době konání akce,“ doplňuje.

Hudebníci i kapely mohou na místě navštívit semináře z oblasti hudebního managementu, plánování turné v zahraničí, digitální distribuce hudby nebo produkce a zvukového designu. S diváky se o své zkušenosti podělí přední čeští hudebníci jako Michal Pavlíček, Petr Ostrouchov, Beata Hlavenková nebo Lukáš Chromek a další.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.