22.08.2020 12:13

Co-Metal-20 XIV: Amaranthe spojili síly s Noorou Louhimo, Evanescence s rockerskou armádou v zádech a Linkin Park slaví výročí Doporučeno

Půlka srpna za námi a spolu s ní další výběr aktualit. Minulý týden se toho na hudební scéně událo hodně, co jsme pro vás vybrali tentokrát?

Dnešní výběr začneme ženskou sílou. Formace Amaranthe v čele s výraznou Elize Ryd zveřejnila už čtvrtý singl z nejnovější desky Manifest. V něm slyšíme hlas další výrazné osobnosti, a to zpěvačky Noory Louhimo. Ta je tváří heavymetalové bandy Battle Beast. Singl Strong vyšel spolu s videoklipem.

Na albu Manifest najdeme dvanáct písní a čtyři bonusové songy k tomu. Na albu hostuje i řada dalších muzikantů. Kromě Noory Louhimo to jsou Angela Gossow (ex-Arch Enemy), Jeff Loomis (ex-Nevermore, Arch Enemy), Heidi Shepherd (Butcher Babies), Perttu Kivilaakso (Apocalyptica) a Elias Holmlid (Dragonland).

 

 

Evanescence zveřejnili další singl z nové desky The Bitter Truth. Zajímavé na singlu Use My Voice je I to, že zadní vokály nazpívaly rockerky Taylor Momsen (The Pretty Reckless), Lzzy Hale (Halestorm), Deena Jakoub (Veridia) a Sharon Den Adel (Within Temptation). Na písni dále spolupracovali sestry zpěvačky Evanescence Amy Lee Carrie South a Lori Lee Bulloch a manželka kytaristy Evanescence Troye McLawhorna Amy McLawhorn. The Bitter Truth vyjde ještě letos, kapela však nespecifikovala datum.

 

 

Linkin Park slaví dvacáté výročí debutové desky Hybrid Theory. K této příležitosti kapela vydá 9. října její re-edici. K dispozici budou nadupané deluxe box sety, které nabídnou nejen desku Hybrid Theory, ale budou obsahovat i dosud nevydané písně, živáky, další CD a DVD a spoustu dalších věcí. Linkin Park zveřejnili jeden z dříve nevydaných songů, které vznikaly v éře Hybrid Theory, singl She Couldn’t.

 

 

Jihoafrická metalová kapela Seether po třech letech přichází s novým albem. Z osmé řadové desky Si Vis Pacem, Para Bellum Seether vydali už několik singlů. Nejnovější Beg navíc vyšel s animovaným videoklipem. Na albu, které v latinštině znamená Kdo chce mír, chystá se na válku, nahráli třináct písní. Celá kolekce vyjde 28. srpna.

 

 

Závěr dnešního výběru padl na pop-punkovou skupinu Seaway, která oznámila příchod nové nahrávky Big Vibe. Z alba, které vyjde 16. října, rovnou hodili první singl Big Vibe, k němuž připravili i videoklip. Kromě Big Vibe se na čtvrté řadové desce nachází dalších deset písní.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.