12.10.2020 17:45

Co-Metal-20 XIX: Vikinský metal, rap rock nebo thrash metal

V dnešním výběru se zaměříme na vikinský metal nebo rap rock. A řeč přijde i na kapely, které se po dlouhých letech hlásí o slovo.

Výběr začneme odpadlíkem z kapely Kvelertak. Jeden ze zakládajících členů a už bývalý zpěvák norské skupiny Kvelertak Erlend Hjelvik nelení a dva roky po odchodu z úspěšné bandy představuje nový projekt. Dal mu prostý a všeříkající název Hjelvik a rovnou se vytasil s prvním singlem. K čtyřminutové pecce North Tsar rovnou přihodil i videoklip. Singl pochází z debutové desky Welcome to Hel, která vyjde 20. listopadu.

 

 

Hollywood Undead, kteří ve své tvorbě kombinují rock a rap, vydali letos v únoru šestou řadovku New Empire, Vol. 1. Po pouhém půlroce se ovšem hlásí s novým singlem Coming Home, který prozatím stojí mimo album. Hollywood Undead novinku doplnili textovým videem.

 

 

Britská skupina Benediction, jejíž doménou je death metal, o sobě dává znovu vědět. Po dlouhých dvanácti letech vydají nové studiové album, které nazvali Scriptures. Na desku nahráli symbolických dvanáct kousků a do světa pouští novinku Stormcrow, ke které rovnou natočili videoklip. Deska vyjde 16. října.

 

 

Thrashmetalová skupina Evildead přebíjí rekord kapely Benediction. Od poslední desky totiž uplynulo devětadvacet let. Není ovšem divu, kapela má za sebou dvě přestávky. Nejprve tvořili v letech 1986 až 1995 a dohromady se dali až v roce 2008. Činnost přerušili o čtyři roky později, aby se roku 2016 opět sešli. 30. října uvedou očekávané třetí album United $tate$ of Anarchy, na které nahráli devět skladeb a jeden bonus k tomu. Evildead z desky zveřejnili singl The Descending.

 

 

Konec dnešního výběru zasvětíme thrash metalu. V den vydání alba vydali ještě jednu ochutnávku pro ty, kteří by snad pochybovali o koupi desky. Američtí Heathen, kteří spolu hráli v letech 1984 až 1993 a kteří se o osm let později vrátili zpátky na scénu, 18. září vydali čtvrtou desku Empire of the Blind. K poslechu je dvanáct skladeb a Heathen z ní zveřejnili singl Sun In My Hand, ke kterému vzniklo i video.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.