20.06.2013 3:00

Pete Doherty odškodní české posluchače již za týden

Pete Doherty Pete Doherty lecoollondonblog.com

Zbitý umělec, nebo rebelský písničkář par excellence? Obojí. Nevyzpytatelný zpěvák a kytarista Pete Doherty už oprašuje svůj pověstný klobouček, aby čeští posluchači spatřili jeho pravý odstín z dob dávných. Zakládající člen skupiny Babyshambles vystoupí už příští středu v Paláci Akropolis, aby odškodnil zklamané příznivce-návštěvníky loňského ročníku festivalu Rock for People.

Nebylo by divu, kdyby tuzemští vyznavači nezávislého folkrockového písničkářství zůstali po ohlášení noviny skeptičtí. Pořadatelé festivalu Rock for People vytroubili jméno talentovaného muzikanta v loňském roce s notnou pompou do médií, aniž by tušili, že přichází studená fronta. Nešťastník Pete se dle svého agenta nečekaně sebral a odjel na odvykací kůru do Thajska. Dotčeným posluchačům tak nezbylo nic jiného, než mu dát soucitné sbohem a držet pěsti, aby tam na něj byli lékaři shovívaví. Jenže co je moc...

Bývalý člen kapely The Libertines se úplného detoxu, který ho měl zbavit závislosti na kokainu a heroinu, nedočkal. V thajské klinice totiž uznali za vhodné, že na případ Doherty jsou i oni moc krátcí. Muzikanta následně s odůvodněním špatného vlivu na ostatní pacienty z léčebny vyhodili. Neukočírovatelný životní styl už je ale pryč, kaje se kytarista. Do pražského Paláce Akropolis odbočí z trasy aktuálního turné, aby si české publikum získal zpět na svoji stranu.

 

 

"Čeští fanoušci se mohou těšit na intimní show, na které zahraji staré a současně i nové písně," prozrazuje skladbu repertoáru skladatel, jenž v roce 2009 vytrhl debutovou sólovou deskou Grace/Wastelands trn z paty všem, co nad skloňovaným feťákem zlomili hůl. Coby písničkář a autor pravdivých textů ze života se představí právě na scéně žižkovského klubu, v doprovodu londýnského muzikanta Alana Wasse. "Doufám, že intimní prostředí bude vyhovovat mně i publiku,"  prozrazuje Doherty pocity před blížícím se koncertem.

Pokud Pete Doherty  skutečně překročí hranice České republiky, rozpustí se velkému počtu příznivců sny ve skutečnost. Z toho vyplývá jediné - vstupenky zmizí z předprodejů rychlostí blesku. Není tudíž radno zahálet, stojí sedm stovek a koupit si je zájemci mohou v předprodejní síti Ticketpro nebo v pokladně Paláce Akropolis. Pak už jen zbývá nasadit na hlavu buřinku a dorazit na začátek vystoupení v půl osmé.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.