13.06.2014 7:00

Do Česka se řítí Katy Perry

Katy Perry - nejznámější zpěvačka zpívající o lesbické lásce, přijede 23. února 2015 poprvé do Česka, kde zazpívá v rámci svého turné v pražské O2 Aréně.

Jedna z nejoblíbenějších zpěvaček součané doby Katy Perry, vlastním jménem Katheryn Elizabeth Hudson (nar. 25.10.1984), je americkou zpěvačkou, která si ráda sama píše texty svých písní. Svoji kariéru rozjela songem I kissed a girl v roce 2008. Singl se stal jedním z nejhranějších songů v rádiích a na MTV.
V loňském roce vydala své třetí album s názvem PRISM, které bylo ještě úspěšnější než alba vydaná dříve. Během půl roku se ho celosvětově prodalo více než 6 milionů kusů. Na albu PRISM je hlavním singlem Roar, který se stal naprostým hitem. Umístil se na první příčce iTunes. Jen tohoto singlu se prodalo přes 10 milionů kopií po celém světe a stal se nejprodávanějším v Kanadě.

 

Čtěte také : Kylie Minogue v Praze

 

Katy je známá především svým extravagantním vystupováním a módou. Narodila se v Santa Barbaře jako dcera dvou pastorů. Sama o sobě tvrdí, že pochází z velmi duchovně založené rodiny, proto se fanoušci diví, jak může  člověk jako ona zpívat píseň o lesbické lásce. Roku 2003 úspěšně ukončila studium na střední škole a hned poté, když jí bylo 18 let, se odstěhovala do Los Angeles, aby zde odstartovala svoji hudební kariéru a stala se slavnou zpěvačkou. Musela si změnit také jméno. Přála si jmenovat se Katy Hudson, ale takové jméno nápadně připomínalo jméno herečky Kate Hudson. Proto se rozhodla změnit si jméno na Katy Perry. Jméno Perry nosila její matka za svobodna. V roce 2001 vydala své první album Katy Hudson. Toto album obsahovalo křesťasnké písně. Roku 2004 pracovala zpěvačka pro nahrávací produkci The Matrix. Společně s Glenem Ballardem pracovala na sólovém albu, který pro ni zároveň napsal texty několika písní. Její kariéra stoupla také ve chvíli, kdy se veřejně přiznala, že není typická křesťanka, jelikož během své puberty provedla několik špatných věcí. Jedna z písní, kterou Katy nazpívala společně s Glenem Ballardem, vyšla také na soundtracku k seriálu Sesterstvo putovních kalhot.  Píseň UR so Gay vyšla roku 2007 a videoklip byl zveřejněn roku 2008 na internetu. Touto písní na sebe upozornila již známé hvězdy šoubyznysu, například Madonnu. První plnohodnotné album vyšlo zpěvačce v létě 2008 s názvem One of the Boys. Její oficiální singl a jeden z nejznámějších I kissed a girl byl vydán 6. května 2008. Píseň měla neuvěřilnou úspěšnost. Dostala se až na první místo Billboard Hot 100 hitparády. V pořadí druhá uspěšná píseň Hot'n'Cold se stala taktéž velkým hitem a dostala se mezi prvních 5 nejlepších songů Billboard Hot 100 hitparády. Jejími dalšími velkými hity byly například Firework,  E.T, Dark Horse. S albem Teenage Dream překonala rekord Michaela Jacksona  v počtu vítězných hitů z jednoho alba. Roku 2009 vyjíždí Katy na své první turné s názvem Hello Katy Tour. Alba One of the Boys se prodalo více jak 5 milionu kusů. V hudbě ji inspirovala zejména skupina Queen, Cher a Alanis Morissette

 

 


Roku 2013 byla Katy jmenována velvyslankyní UNICEF, loni byla nominována na dvě ceny Grammy a stala se nejlepší zpěvačkou na předávání cen MTV European Music Awards. Katy nejenže skvěle zpívá, ale objevila se i v několika filmech a televizních pořadech jako například American Music Awards, X-faktor v Americe, ve Velké Británii nebo Austrálii, Saturday Night Live, atd. Ve druhém pokračování filmu Šmoulové propůjčila hlas Šmoulince. Katy je známá také tím, že narovinu hovoří o interních problémech hudebního průmyslu. Zpěvačka má svůj vlastní osobitý styl v oblékání, špercích i chování. Proto ji fanoušci milují. 
Katy Perry koncertuje v České republice poprvé. Její turné Prismatic World Tour započne již v červnu 2014 ve Velké Británii a na koncertní seznam stále přibývají nová a nová města, kde bude Katy koncertovat v rámci svého turné. Vstupenky na koncert v Praze jsou v prodeji od 4. června 2014 a cena se pohybuje od 1 290 do 2 350 korun. Jsou k zakoupení na www.ticketportal.cz

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.