31.03.2017 7:00

Ritchie Blackmore se k nám opět vrací se svým projektem Blackmore’s Night

Fanoušci tradiční folk-rockové hudby mohou jásat. Rok se s rokem sešel a britsko-američtí Blackmore's Night se opět vrací do České republiky. Vloni vystoupili v pražské Lucerně, tentokrát u nás proběhnou dokonce dva koncerty hned po sobě, a to v Brně a  Českém Krumlově. 
 
O tom, že Blackmore’s night není jen tak obyčejná kapela, není vůbec pochyb. Málokdo ale ví, jak krásný romantický příběh se skrývá za jejím vznikem. V roce 1989 byl Ritchie Blackmore součástí známé a velmi produktivní kapely Rainbow, Candice Night, tehdy ještě Ritchieho fanynka, pracovala v jedné z místních rádiových stanic v New Yorku. Na jednom z koncertů si dodala odvahu a šla Ritchieho požádat o autogram. Zamilovali se, sestěhovali se k sobě a po nějaké době zjistili, že mají společného víc, než si mysleli. Totiž i lásku a vášeň k renesanční hudbě.   
 

Čtěte také: Beth Hart míří do Prahy, tentokrát do větší haly

 
V průběhu toho, co Rainbow natáčeli v roce 1995 svoji další studiovou desku, nově vzniklé duo už pracovalo na jejich debutovém albu Shadow Of The Moon, kde si krásná Candice s výjimečně přitažlivou barvou hlasu vysloužila pozici frontmanky. O dva roky později se rozhodli svoje plány uskutečnit, proto si přizvali na pomoc řadu dalších hudebníků a spojili příjmení obou leaderů v jedno jako název nového projektu.  
Tak vznikla tato neuvěřitelně dynamická, místy i mystická, renesanční skupina. Doprovodní členové se v ní sice poměrně často mění, ale Ritchie a Candice zůstávají včele až dodnes. 

 
V Čechách se jim zalíbilo, svědčí o tom jejich pravidelné každoroční návštěvy. V minulých letech zavítali do našeho hlavního města, letos však oživí atmosféru brněnského hradu Špilberk 11. srpna a den na to se na ně můžeme těšit v pivovarských zahradách v Českém Krumlově. Zazní písně ze všech dosud vydaných alb. A že jich za těch bezmála 20 let existence je- poslední album s názvem All Our Yeasterdays vyšlo v roce 2015.
Lístky jsou k dostání v síti TicketPro a to v rozmezí od 990 do 1690 korun. 
 
 

Média

Blackmore's Night- Shadow Of The Moon youtube.com

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.