01.06.2023 21:22

Skupina Scorpions vystoupí v červnu v Brně Doporučeno

skupina Scorpions skupina Scorpions Zdroj: wikimedia.org

V Brněnské Winning Group Areně v rámci turné Rock Believer Tour vystoupí legendární rocková kapela Scorpions.

Scorpions s jejich Rock Believer Tour pokračují i v roce 2023 a opět se vrací do České republiky. V příštím roce vystoupí v brněnské Winning Group Areně a znovu předvedou skvělou show, kterou mohli fanoušci vidět na letošním koncertě v Praze. Scorpions jsou německou rockovou kapelou číslo jedna a jednou z nejvýznamnějších rockových kapel posledních desetiletí. Do dnešního dne Scorpions prodali více než 120 milionů desek, odehráli přes 5000 koncertů a vytvořili nadčasovou klasiku se svým legendárním singlem Wind Of Change, který ovládl hitparády po celém světě.

Následovalo nespočet ocenění, hvězda na hollywoodském Rockovém chodníku slávy a další hity jako Rock You Like A Hurricane, Still Loving You a mnoho dalších. Jejich předchozí úspěchy působivě podtrhují vliv, který Scorpions v rockovém světě mají.

Kořeny německé rockové skupiny sahají až do šedesátých let minulého století, kdy ji zakládal Rudolf Schenker. Skupina vznikla v roce 1965 v Hannoveru jako studentská skupina. Na profesionální dráhu se dostali v roce 1969. V roce 1972 vychází jejich debutové album pod názvem Lonesome Crow. Slavná léta kapela zažívá v letech 1977–1979. Netrvá dlouho a kapela se stává celosvětově známou. V letech 1980–1993 svět uslyší hned několik dnes již nesmrtelných hitů jako Still Loving You, Rock You Like a Hurricane, Send Me an Angel a hlavně Wing of Change z roku 1990. Skladba se stala jakousi hymnou změn ve východním bloku a také komerčně nejúspěšnějším hitem skupiny. V dalších letech začíná kapela experimentovat se zvukem a stylově se začíná přibližovat do sekce rockpopu, což znamená pokles popularity, ale i prodeje jejich desek. Zpátky na vrchol se Scorpions dostávají až v roce 2004 albem Unbreakable, kde se vracejí zpět k rocku a ke své tradiční tvorbě. Ke kapele se vracejí staří, ale i noví fanouškové a kapela obnovuje svou zašlou slávu. Po úspěšném albu z roku 2010 Sting in the Tail, po kterém následovalo turné, jenž odstartovali 15. března 2010 v Praze, skupina ohlásila. že toto turné mělo být poslední, po kterém kapela ukončí kariéru. Přesto chuť do hraní byla silnější a kapela tak koncertuje i vydala nové album Rock Believer, které vyšlo 11. února 2022.

Kapela zavítá do Brna ve složení:
Klaus Meine (zpěv), Matthias Jabs (kytara), Rudolf Schenker (kytara), Mikkey Dee (bicí), Pawel Maciwoda (bassová kytara).

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.