05.09.2020 1:34

Co-Metal-20 XV: Carcass, Deftones nebo Surma zveřejnili nové singly

Přinášíme pravidelný výběr hudebních novinek. Tentokrát jsme zabrousili do čistě metalových vod.

Začátek dnešního výběru vezmeme zostra. Téměř šestiminutový masakr The Living Dead at the Manchester Morgue od kapely Carcass, která je součástí extrémní metalové scény přes tři dekády, dává znát, jak bude vypadat jejich další počin. Po sedmi letech od vydání šesté studiové desky a šest let od posledního EP vydává britská čtveřice EP Despicable. To vyjde 30. října.

 

 

I Deftones patří ke skupinám, které mají leccos za sebou. Bez jediné přestávky jsou součástí alternativní metalové scény od roku 1988. 25. září představí devátou řadovou desku Ohms, která nabídne deset písní. Z alba sdíleli stejnojmennou čtyřminutovou skladbu, ke které přihodili i videoklip.

 

 

Bývalý zpěvák kapel Pantera a Superjoint a stále zpěvák skupiny Down, Phil Anselmo, založil před třemi lety projekt En Minor. Ten je inspirovaný érou gotického roku osmdesátých let. S En Minor vydal loni EP a po roce uzrál čas na plnohodnotné album. Debut s dlouhým názvem When the Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out vyjde 4. září. Anselmo na něj nahrál jedenáct písní. En Minor z alba zveřejnili další singl, Mausoleums.

 

 

Česká zpěvačka Viktorie Surmová, která je součástí Bohemian Metal Rhapsody, a lídr skupiny Týr Heri Joensen založili před dvěma lety projekt Surma. Do kapely přibrali Rense Bourgondiëna (baskytara) a Aleksandra Zhukova (bicí). 6. listopadu představí svoje debutové album The Light Within, které vyjde pod americkým hudebním vydavatelstvím Metal Blade Records. Na desku nahráli třináct písní a jako ochutnávku z ní zveřejnili singl Reveal The Light Within.

 

 

Výběr zakončíme podobnou řežbou, jakou jsme začali. Tentokrát zajedeme do Německa ke skupině Varg. Nyní čtyřčlenná kapela prozatím natočila šest alb, vydala jeden živák a 18. září se na pulty dostane další studiová deska nazvaná Zeichen. Obsahuje deset písní a Varg z ní sdíleli singl Auf die Götter, k němuž vzniklo i video.

 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.