Vytisknout stránku
24.05.2023 22:34

Tenacious D vydali novou píseň Doporučeno

Tenacious D animovaní. Tenacious D animovaní. Zdroj: záběr z videoklipu

U jiných kapel by to asi nebyl velký důvod k jásotu, ale Tenacious D nenabídli svým fanouškům vlastní novou skladbu již léta. A tak je novinka s názvem Video Games náramnou událostí, i když trvá pouhou minutu a půl.

Nový hit dvojice Jack Black a Kyle Gass představila v podobě povedeného animovaného videoklipu krátce před svým prvním vystoupením v České republice. K tomu dojde 4. června v pražském Foru Karlín. Těžko říct, zda se novinka dostane do playlistu, za pozornost ale rozhodně stojí. Postavičky muzikantů si v klipu projdou různými populárními videohrami od Super Maria až po Fallout 4 a Red Dead Redemption 2.

Není bez zajímavosti, že Jack Black v současnosti řádí v kinech v jedné z hlavních rolí v extrémně úspěšné filmové adaptaci Super Mario Bros (v roli záporáka Bowsera). Podle jeho vlastních slov je píseň o dospívání, opouštění světa videoher a následném návratu a uvědomění si, že se nemusí vždy jednat jen o bezduchou zábavu, ale i o formu umění, jež dokáže i vzdělávat.

Tenacious D navštíví Prahu v rámci turné Tenacious D and The Spicy Meatball Tour. Jako předkapela se představí americká formace Steel Beans. A pokud jste se rozhodli, že chcete vyrazit právě teď, máte nejspíš smůlu, protože koncert je již vyprodaný.

Poslední od Jirka Mimra