06.03.2014 18:40

Zahájení 3. ročníku University Band Contest mělo opět úspěch

Začátek třetího ročníku ostravské University Band Contest, který se konal ve středu 5. března v klubu Barrák, proběhl i přes počáteční iluzi nedostatečného počtu návštěvníků, ke spokojenosti pořadatelů i diváků, kteří se nakonec rozhodli toto studentské kapelní klání navštívit. Nechyběly téměř profesionální výkony hudebníků, ale ani porota se svými ostrými výroky, jež neodmyslitelně patří ke každé hudební soutěži.

V pořadí, které se losovalo až na soutěžním večeru, vystoupily za sebou The Places, Echo Message a Lunarechoes. Toto pořadí bylo šťastným esem v rukávu především pro The Places, kteří nasadili laťku poměrně vysoko hned na začátku. Zpěvačka Eva Konečná má bezpochyby skvělý a originální projev, muzikantům je pak vlastní řízný mladý drive a viditelná chuť hrát.

Čtěte také: Simple minds slavili v Praze

Echo Message, kteří tuto kapelu střídali, byli však úplně jinou záležitostí pro zcela odlišné posluchače. Tento anglický indie-rock vyplnil atmosféru kytarovou muzikou, velmi dobře promyšlenými dvojhlasy a nápaditostí, čímž je myšlena např. harmonika zakomponovaná do této hudby.

Lunarechoes už jen doplnili standard vysoké úrovně kapel tohoto večera. Ostré kytarové riffy a neotřelý hlas zpěváka Vladislava „Uzi“ Uskova proměnily atmosféru opět v něco jiného. Po každém vystoupení samozřejmě následoval názor odborné poroty, což mohlo být pro kapely více i méně příjemné.

Všechny kapely, které vystoupily na tomto soutěžním večeru, nepůsobí příliš dlouho, ale např. The Places mají za sebou již nejeden úspěch včetně hraní na Majálesu 2013 (díky již loňské účasti v University Band Contest) nebo Colours of Ostrava. Sami tvrdí, že názor poroty berou s rezervou, na objektivitu nevěří a dokud budou mít co říct, vydrží a budou dále hrát.

 

 

Nejeden člověk bude jistě po prvním kole University Band Contest rozčarován různorodostí hudebních stylů a profesionalitou výkonů všech účinkujících. Všichni z nich si však mohou dovolit více než smělé plány, protože postarat se o pestrý program a dobrou zábavu posluchačů je jistojistě umění. 

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.