03.04.2017 14:00

Counterfeit zaplavili nekonečným oceánem energie celé Rock Café

Britská kapela Counterfeit při nedělním koncertě, v rámci jejich turné Together We are Stronger, roznesla své české fanoušky na kopytech. Napříč celým sálem v pražském Rock Café pulzovalo tolik energie, že ji návštěvníci koncertu budou čerpat ještě dlouho po něm. Jako každá větší kapela měli i Counterfeit své předskokany, z Anglie k nám letos zavítali i melodičtí Decade a úderní Tigress s famózní Katy Jackson včele.

O tom, že se chystá neskutečná show, byli všichni příznivci této bandy přesvědčeni už dlouho dopředu. Myslím ale, že když použiji výraz „nadočekávání výjimečný zážitek", shrnu tím pocity většiny účastníků včerejší akce. Známe spoustu rockových kapel, které si s sebou po koncertech vozí pyrotechniku a všelijaké světelné efekty. Frontmanovi Jamie Campbell Bowerovi k nastolení nezapomenutelné atmosféry ovšem stačí pouze jeho pravé já.

Jako první na pódium nastoupili Decade. Jednalo se o jejich vůbec první vystoupení u nás v České republice a doufejme, že rozhodně ne poslední, byli totiž úžasní. Všech pět členů uskupení společně se svým leaderem Alexem Searsem parádně roztančili všechny v sále a naladili nás na tu správnou rockovou vlnu. Během půl hodinky zahráli pár svých prvotřídních hitovek především ze svého druhého studiově nahraného alba Pleasantries, které vyšlo 24. února letošního roku.

Potom přišli na řadu Tigress. Už podle neobvyklé, přesto dokonalé vizáže již výše zmiňované Katy Jackson, se dalo tušit, že dalších zhruba 30 minut bude naprosto famózních. A také bylo. Během několika rytmicky i pěvecky skvěle propracovaných songů dokázala Katy nadchnout diváky ještě víc. Tleskalo se, tančilo se, její komunikace s publikem byla prostě a jednoduše skvělá. Zahráli opět pár ochutnávek z jejich repertoáru jako například Human, Alive nebo Like It Is, které studiově nahrané vychází již 12. května.


A co bylo dál?

Po kratší pauze za účelem precizního nazvučení všech nástrojů a mikrofonů už konečně všichni v sále nadšeně vítali samotné Counterfeit. Ty, kvůli kterým ten večer všichni přišli, na něž se čekalo necelý rok, opět stáli na vyvýšeném stupni před zraky svých věrných českých posluchačů.

 

 

Uvedli se s prvotřídním songem Washed Out, následně střídali většinou novější písně s těmi už zaběhnutými. Celým Rock Café otřásaly tvrdé a úderné punk-rockové tóny a jekot nadšených fanynek si Jamie i zbytek skupiny nadmíru užíval, což bylo zřejmé i přes jeho profesionální pokerface. Naskýtá se otázka, co nastane, až se jejich fanclub rozšíří natolik, že budou muset své koncerty přesunout na větší pódia. Jamieho totiž očividně láká přímý styk se samotným publikem. Několikrát se nechal přenášet lidmi napříč parketem, v průběhu vystoupení nás dokonce poprosil o vytvoření kruhu, v němž následně bravurně odehrál svojí srdcovku Letter To the Lost.

Sledujte Musicweb na Facebooku:
 

Po neskutečně nabitém výkonu se s námi rozloučili písní Lost Everything, po níž jako tradičně zaznělo „Thank you!" a kapela odešla do zákulisí. Davy fanynek ale začaly šílet, Counterfeit se vyvolával tak dlouho, dokud se nevrátili. Dvanáctou v pořadí a definitivně poslední písní bylo tedy, jak se dalo očekávat, Enough. Ale „'Enough' is never enough for us" neboli „'Dost' nám není nikdy dost", takže nezbývá než doufat, že se „kluci" zase za rok vrátí a my se budeme moci těšit na minimálně stejně bravurní představení, jako bylo to letošní.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.