02.09.2012 9:00

Rozhovor s Parov Stelar Band: České fanoušky máme rádi

V červenci Parov Stelar Band zahrál na Colours of Ostrava, v říjnu se již tradičně ukáže pražskému publiku. Tahle skupina plná skvělých muzikantů, vedená DJem a producentem Parovem Stelarem, se v Čechách cítí jako doma. Zpěvačka Daniela Hrenek aka Cleo Panther si před vystoupením na Colours našla minutku, aby pro MusicWeb.cz odpověděla na několik otázek.

Na pódiu Cleo dostála svému jménu a řádila jako panteřice, při rozhovoru ale působila téměř až zakřiknutě. Skoro byste ani nevěřili, že tahle tichá dívka za chvíli zblázní několikatisícový dav před ArcelorMittal stage na festivalu Colours of Ostrava. Přitom právě Cleo Panther udělala z vystopení Parov Stelar Bandu velkou taneční party. A to samé určitě zopakuje už 13. listopadu ve Velkém sále pražské Lucerny.

V České republice hrajete celkem často, jen v posledních dvou letech jste v Praze odehráli dva, tři velké koncerty. Je to tím, že z Rakouska to máte blízko? Nebo máte tak rádi české publikum?

Samozřejmě máme české fanoušky rádi. A myslím, že oni mají rádi to, co děláme, i proto nás sem pořadatelé zvou tak často. Ale hraní v Čechách si díky publiku vždy užijeme.

Cleo Panther, Parov Stelar bandJsou čeští fanoušci v něčem jiní, když je porovnáš s těmi rakouskými nebo obecně s fanoušky v Evropě?

Každé publikum je samozřejmě trochu jiné, ale hudba tyhle rozdíly překonává. Rozhodně nemůžu říct, že publikum v Česku by bylo lepší než někde jinde (smích).

Ale všude samozřejmě vnímají naši hudbu jinak. Například lidem z východní Evropy je naše hudba blízká díky dechovým nástrojům, možná proto nás mají tak rádi. Máme velké štěstí, že potkáváme lidi, fanoušky, kteří jsou nadšení naší hudbou, drží se nás a podporují nás.

Kamkoliv přijedeme, máme skvělé publikum, ať už je to v Čechách, ve Francii, ve Švýcarsku. Pokaždé se z lidí stanou naprostí blázni (smích). Ale konkrétně Prahu milujeme a máme k ní dlouhodobě velmi dobrý vztah, mnohem víc než třeba k Londýnu, kde jsme teď hráli. Pokaždé to je jako přijet domů. Fanoušci nás znají, znají texty, zpívají s námi, cítí naši hudbu.

Letos jste byli jedním z hlavních jmen festivalu Colours of Ostrava, který se vůbec poprvé konal v novém festivalovém areálu. Měla jsi čas projít si nový industriální areál?

Parov Stelar bandBohužel ne, jen jsme došli do cateringové zóny. A i tak jsme si uvědomili, jak velký areál je. Ale bohužel jsme si ho nemohli prohlédnout pořádně. Jen jsme z dálky viděli všechny ty budovy v areálu, ta scenérie je vážně skvělá!

Ale jsme tu hlavně kvůli show a já se moc těším, až zase vystoupím na pódium před všechny ty lidi a až jim zahrajeme. Na dnešek jsme si pro ně připravili i nějaké novinky, nové skladby z alba Princess. Ale víc neprozradím, je to takové naše překvapení (smích).

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.