×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 274
Vytisknout stránku
19.12.2013 11:14

Kay Buriánek ze Sunshine a jeho ďábelské vánoční desatero Doporučeno

Frontman Sunshine není zrovna tradiční muž, jednu tradici však spolu s kapelou dodržuje. Tou je každoroční tajný vánoční koncert s omezenu kapacitou, který se letos koná hned dvakrát. Ve středu 18. prosince si ho užili fanoušci v Brně, ve čtvrtek 19. prosince si vánoční náladu spolu se Sunshine mohou jejich příznivci vychutnat v pražském klubu Café V lese. No a jak to tedy má Kay s Vánocemi, Ježíškem, Santou Clausem a pohádkami?

Jak si představuješ ideálně ozdobený stromeček?
Nijak. Já mám jednu klasickou představu a to byl stromeček mojí babičky s těma klasickejma ozdobama a želé v čokoládě, kterým by se dalo v únoru už zabíjet, jak bylo tvrdý. To mělo svoje kouzlo. Loni jsem z legrace koupil takový figuríny v Ikea a překreslil je na black metalový corpse painted Ježíšky a andílky. To mě bavilo. Koupili jsme asi třiceti centimetrovej smrček, co vypadal jako bonsai, a ten ozdobili. Vypadalo to legračně. Aspoň pak bylo jehličí jen na jednu lopatku.

kay1Jakou muziku bys nejradši poslouchal u štědrovečerní večeře?
Asi žádnou. Já u toho radši koukám na po... por... ty... pohádky!

Kdy jsi přestal věřit na Ježíška a jak ses s tím vyrovnal?
Když jsem jednou dostal pod strom tank a došlo mi, že ten pán by asi měl bejt ze zásady pacifista, žejo. Tank jsem sebral a dál jsem existenci Ježucha neřešil. A to jsem byl myslím docela malej.

Co by sis nikdy nepřál najít pod stromečkem?
Nic. Já dárky miluju, takže nic by bylo zklamání (smích).

Co na Vánocích nejvíc nesnášíš/máš rád?
Já to vnímám hodně materialisticky, takže nesnáším a zároveň mám rád ty všudypřítomný pastičky v podobě cukroví. Já skoro sladký nejím, ale tomuhle se fakt špatně odolává. A serou mě tradicionalisti, co na mě třeba někdy pokoušeli aplikovat takový ty tradiční nesmysly, že se třeba nesmí vstávat od stolu a že musí bejt všechno podle tradic. Já jsem byl vychovanej skoro bez Vánoc, takže pro mě je to takový nesvatý. Je mi fuk, jestli bude ryba a bramborovej salát, nebo sushi a budu ho jíst hůlkama. Nepotřebuju pohádky a předstíranej mír, klid a všeobecnou lásku, když všichni víme, jakej je to srandovní sebeklam tomu věřit. Teda pohádky o předstíraným míru, klidu a všeobený lásce. Jinak pohádky mám samozřejmě rád!

Co myslíš, že celej rok dělá Ježíšek? A co Santa Claus?
Jsou zavřený ve skříni s umělohmotným mopem, nevkusnejma ozdobama, blikajícím řetězem, v prachu a pavučinách hybernujou jako Dracula a čekaj, až je někdo na pár dní vytáhne a vdechne jim život nesmyslných kulturních a náboženských představ. Možná kalej, kdo ví.

Viděl jsi někdy zlaté prasátko?
Já vidím prasata celej život. Akorát nejsou zlatý.

kay3Co bys dělal, kdybys spolknul rybí kost a nikdo ti nechtěl pomoct?
Umřel bych?

Myslíš, že by tě pustili do kostela na Půlnoční mši? A šel bys?
Myslím, že jsem párkrát projevil fakt dobrou vůli, nechal se přemluvit a šel. Snažil jsem se přesvědčit sám sebe, že na tom asi něco je. Vždycky to bylo stejný. Zima, pach zatuchliny a nějakejch těch jejich kostelních serepetiček a lidi s voskovým výrazem zbožnosti v obličejích. Mám rád kostely zvenčí, ale ne zevnitř.

Nazpíval bys někdy do nějaký allstars vánoční song? S kým a jak by to asi vypadalo?
Hahaha, tak ta je dobrá! Jo, já jsem přesně ten, komu by producenti takový sračky volali. To se ještě dneska dělá, takový věci?

Poslední od