26.11.2014 13:00

Rozhovor s The Tap Tap: Nechcete 100 milionů?

O kapele The Tap Tap sestavené ze studentů Jedličkova ústavu je stále více slyšet. Řady jejich fanoušků se neustále rozrůstají a jejich koncerty jsou vždy nabité neuvěřitelnou energií. O rozhovor jsme požádali mluvčího kapely Ladislava Angeloviče.


O vaší kapele je známo, že jejím zakladatelem je kapelník Šimon Ornest. Jak vás dával dohromady? Vybíral z již hotových hudebníků, nebo se někteří přidali a až pak se učili hrát na nějaké rytmické nástroje? 

 

Vznikli jsme jako zájmový kroužek na domově mládeže Tap Jedličkova Ústavu v Praze. Žádný nevšední talent jsme nevyžadovali ani tenkrát, ani nyní. Je potřeba „jen“ na sobě pracovat, chodit včas a plnit sliby. Věřte mi, to není málo.

Jak a kde probíhají vaše zkoušky? Je vás hodně; jak se daří skloubit vše i časově?
Standardně v úterý a čtvrtek na již zmíněném domově mládeže Tap. Koordinace není jednoduchá, ale náš spoluhráč Michal Kabát, který to má na starosti, to zvládá perfektně.

Vystupovali jste i v zahraničí. Které země jste již navštívili? Přidal se k vám někdo z tamních umělců?
Jen tak z hlavy: Varšava, Brusel, Madrid, Moskva, Londýn a naposledy Jeruzalém. Na místě s námi občas vystoupili místní muzikanti, to ano.

Jak vás přijali diváci v cizině? Můžete srovnat reakce publika v různých zemích? (U nás lidé reagují i na vtipné texty vašich písní, kterým v zahraničí nejspíš nerozumí...)
V zahraničí nás zatím přijímají skvěle! Víte, hudba je univerzální a energie, kterou se nám daří předat našemu publiku, překonává i jazykové bariéry.

Čtěte také: Mikulášská s The Tap Tap ve Státní opeře 

Jak hodnotíte uplynulou sezónu? Kde se vám hrálo dobře, na co rádi či neradi vzpomínáte?
Nám se hraje všude dobře. Rádi vzpomínáme na naše dvě vystoupení v Jeruzalémě. Celkově to tam bylo fajn.

Spolupracujete s různými interprety naší hudební scény, máte nějaký sen, s kým si ještě zazpívat a zahrát?
Teď mluvím jen sám za sebe. Rád bych dal nějakou svižnou, říznou píseň s Anetou Langerovou.

Hlásíte se také do hudebních soutěží - Zlatý slavík, Žebřík apod.?
Měli jsme úspěch v soutěži Zlatá pecka. Na vyhlášení Žebříku jsme jednou hráli a na Slavíka jsme dost mladý. Toho přenecháme Karlovi.

Během vašeho turné probíhala sbírka na dostavbu Jedličkova ústavu, která bude pokračovat i během vašeho mikulášského koncertu ve Státní opeře 1. prosince. Co konkrétně s její pomocí v ústavu vylepšíte?
Máte pravdu, 1. 12. od 18:00 proběhne ve Státní opeře v Praze již 4. velký mikulášský koncert s The Tap Tap. Je vyprodáno, takže chci včechny, kdo nemají lístek, požádat o jednu věc. Dívejte se na přímý přenos na stanici Prima love. Diváci totiž budou moci posílat dárcovské SMS. Částka, která se takto vybere, půjde na konto naší celonárodní sbírky na dostavbu pražského Jedličkova ústavu (www.sbirkajus.cz). Zde plánujeme vznik zcela nové budovy, do které se přesune náš vzdělávací projekt STUDEO. V rámci tohoto projektu umožňujeme lidem s handicapem, získat kvalitní vzdělání v oborech, které je zajímají. Tím se zvýší jejich možnost uplatnění na trhu práce. To, o co nám jde, je udělat z pasivních příjemců sociálních dávek daňové poplatníky, jak už o tom před 100 lety mluvil zakladatel Jedličkova ústavu Rudolf Jedlička .

A otázka na závěr. Existuje něco, na co se vás ještě nikdo neptal, a přesto byste o tom rád řekl? 

V souvislosti z předchozím dotazem a dostavbou Jedličkova ústavu bych ocenil otázku: „Nepotřebujete 100 milionů?“

Děkujeme za rozhovor a přejeme, aby takovou otázku brzy někdo vyslovil ...

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.