01.11.2022 23:12

Alter Bridge zahájili velké evropské turné

 Americká kapela Alter Bridge dnes odstartovala velké evropské turné, které potrvá až do poloviny prosince 2022. Skvělé je, že mezi své koncertní zastávky zahrnula i Prahu.

 

Německo (Hamburg), Dánsko, Švédsko, Norsko, Polsko, Lucembursko, Německo (Berlín), Čechy, Maďarsko, Francie, Španělsko, Německo (Mnichov), Švýcarsko, Itálie, Chorvatsko, Rakousko, Německo (Cologne), Holandsko, Velká Británie, Irsko a zase zpět Velká Británie ... Ne, není to cestopis, ale postupný výpis zastávek velkého koncertního turné Alter Bridge, které probíhá 1. listopadu až 12. prosince 2022.
Slušné, že ? Pro nás je však nejpodstatnější datum 12.11., kdy se zastaví v pražské O2 aréně. Pokud ještě nemáte vstupenky, je nejvyšší čas zakoupit, neboť tato velice úspěšná kapela má rok od roku početnější fanouškovskou základnu.

Čtete také: Alter Bridge zavítají do Prahy

Na turné se většinou kapely vydávají v souvislosti s vydáním nové desky. Ne jinak je tomu i u Alter Bridge. Podle nového alba „PAWNS & KINGS“, které vyšlo 14.10.2022 je nazvané i celá koncertní šňůra. Podzim patří Evropě a od ledna 2023 se rozjedou po Americe, Kanadě a dál ...Jako speciální hosté se k nim připojí držitelé Grammy, rockeři HALESTORM. Tato uznávaná pensylvánská formace vydá 6. května své bleskové nové album Back From The Dead, které obsahuje i jejich nejnovější singl The Steeple.

Alter Bridge jsou jako víno, zrají s každou novou deskou. Tu nejnovější, čerstvou, si ještě musíme pořádně naposlouchat a dostat tak zvaně "pod kůži". Do koncertu zbývá zhruba dva týdny, takže máme ještě čas nové melodie trochu naposlouchat a na koncertě si (alepsoň doufám) některé z nich vychutnat živě.
A pro ty z vás, kteří ještě o AB neslyšeli máme základní informace: Alter Bridge je americká rocková skupina, založená roku 2004 v Orlandu na Floridě, USA. Jejími členy jsou tři členové kapely Creed Mark Tremonti (sólová kytara, zpěv), Brian Marshall (basová kytara), Scott „Flip“ Phillips (bicí), a Myles Kennedy (sólový zpěv, kytara), bývalý člen kapely The Mayfield Four.
Kapela je pojmenovaná po malém mostu na Alter Road v Detroitu, nedaleko Tremontiho rodného domu, který je vyobrazen na debutovém albu skupiny „One Day Remains“. Most vedl ke „špatné části“ města a děti měly zakázáno tuto nepsanou hranici překročit - viděly tedy v druhém konci mostu cosi neznámého. Proto podle Tremontiho symbolizuje název skupiny krok do neznáma, začátek nových událostí...

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.