22.05.2023 22:53

Jaký bude program Prague Rocks Doporučeno

Aktuální sestava Mötley Crüe objektivem renomovaného fotografa Rosse Halfina. Aktuální sestava Mötley Crüe objektivem renomovaného fotografa Rosse Halfina. Zdroj: Nikki Sixx

Jak se blíží druhý červnový den a s ním dlouho očekávaný festival Prague Rocks s headlinery Mötley Crüe, Def Leppard a Kabát, dozvídáme se bližší informace k jeho průběhu.

Brány areálu na letňanském letišti se pro diváky otevřou ve 14 hodin. První kapela zahájí svůj set o hodinu a čtvrt později.

15:15 Eclipse

Švédská rocková čtveřice Eclipse se dala dohromady ve Stockholmu v roce 1999. Debut The Truth and A Little More vychází o pouhé dva roky později. Od té doby vydali další sedm, poslední před dvěma lety Wired. V centru sestavy Eclipse stojí od začátku kytarista a zpěvák Erik Mårtensson a kytarista Magnus Henriksson

16:15 Wolfmother

Wolfmother přicestují od protinožců. Oficiální rok založení mají 2004, ale zakládající členové spolu tou dobou už čtyři roky nezávazně jamovali. Právě původní sestava se zasloužila o největší úspěch s bezejmeným debutem z roku 2005. Ten už dnes pamatuje jen zpěvák Andrew Stockdale. Jména okolo něj se mění a Wolfmother pokračují ve vydávání alb, poslední je z roku 2021 a nese jméno Rock Out.

17:30 Kabát

Těžko něco psát o léta asi nejznámější české rockové kapele. Na rozdíl od výše uvedených part se u Kabátů seznam členů nikdy neměnil. A přitom to spolu, prosím pěkně, táhnou už přes tři desetiletí. Jejich silnou stránkou stále zůstává melodický rock s neotřelými texty Milana Špalka. To je přesně to, co najdeme i na loňském počinu El Presidento

19:00 Def Leppard

Pokud chcete vědět jak čelit protivenstvím, zeptejte se Def Leppard. Mladíci z anglického Sheffieldu v osmdesátých letech s alby Hysteria a Pyromania pobláznili celý rockový svět, aby se následně museli vypořádat s tragickou smrtí kytaristy Steva Clarka. Jen se z této těžké rány oklepali, měl jejich bubeník Rick Allen autonehodu, při níž přišel o levou ruku. Přesto se za bicí dokázal vrátit. 19. května vydali album Drastic Symphonies, kam ve spolupráci s Royal Philharmonic Orchestra nahráli nové verze svých největších hitů.

21:00 Mötley Crüe

Kalifornští bad boys Mötley Crüe mají na kontroverzích založenou image, takže není divu, že se kolem nich pořád něco děje. Po odchodu kytaristy Micka Marse se jim bratrstvo asi definitivně rozpadlo, když jim na stole od bývalého kámoše přistála žaloba. Jde, jaké překvapení, o prachy, ale mezi oběma tábory lítají spíš obvinění kdo je horší muzikant a kdo víc potřebuje playback. Pro fanoušky je to pochopitelně spíš smutná podívaná. Každopádně Marsův náhradník John 5 si se zbytkem kapely zjevně sednul a čile s nimi nahrává nové album.

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.