31.10.2014 9:47

Foto: Chris Rea, O2 arena Praha, 30.10.2014 Doporučeno

V rámci turné The Last Open Road, na kterém Chris Rea představuje své nové album, tento legendární britský kytarista a skladatel zavítal i do Prahy.

Svým koncertem 30. října v pražské O2 areně dokázal, že i v takto velké hale je možné uspořádat koncert s komornější atmosférou. Pódium bylo postaveno netradičně na šířku haly, i na ploše byly připraveny řady pouze k sezení a všichni měli krásný výhled. V přítmí úderem osmé hodiny kapela i s Chrisem nastoupila na pódium a rozjela koncert, na který budou diváci určitě dlouho vzpomínat. Jedna píseň střídala druhou bez žádných prostojů, pouze s rychlou výměnou mistrových kytar. Velkoplošná projekce za pódiem a světla doplňovala vizuální prožitek a umocňovala perfektní atmosféru koncertu. Nejznámější hity jako Josephine, Julia či slavnou The Road to Hell si většina publika notovala spolu s účinkujícími. V závěru se v projekci objevily i Chrisovy oblíbené formule 1 stáje Ferrari.

Rea s kapelou divákům naservíroval i s přídavky dvě hodiny parádní muziky, a ti ho odměnili nejen bohatým potleskem mezi jednotlivými skladbami ale i závěrečným ve stoje. Kdo byl spokojený, mohl si po koncertě zakoupit živý záznam na unikátní USB flash-ce, jak jinak než ve tvaru kytary. Pokud i vy máte zájem si tento záznam pořídit, najdete jej na www.bleecker-street-shop.com

{gallery}3733{/gallery}

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.