01.05.2014 23:58

Foto: Majáles - 1. část, Praha, 30. 4. 2014

Tradiční studentský Majáles letos pořadatelé přemístili na letňanské výstaviště. A udělali dobře. Čtyři velká hlavní pódia tak měla kolem sebe dostatek místa pro diváky a ještě ho spousta zbylo na další menší scény i doprovodné akce a zázemí. Díky krásnému počasí dorazily tisíce návštěvníků, kteří se mohli pohodlně usadit do trávy a vychutnat si tu svou kapelu.

Výběr byl obrovský a člověk nemohl stihnout vše. Bylo třeba si pečlivě vybrat z programu a celé odpoledne a večer si pěkně načasovat, aby vám neunikl některý z vašich oblíbených interpretů. Hlavní pódium bylo opravdu obrovské, jak pořadatelé avizovali, takže i početná kapela jakou je Sto zvířat mohla svou show rozbalit naplno. V parném počasí se nebáli opustit střechu pódia a směle vbíhali na dlouhé molo mezi diváky, kde všechny kolem stojící bavili svými vtipnými vsuvkami.

Úplně jiná muzika čekala na Gambrinus stage. Ti, kteří Dymytry znají, se v černých tričkách začali houfovat před pódiem už půl hodiny předem. Když to pak kapela rozbalila naplno, přidávali se i ostatní kolemjdoucí. Nejdříve ze zvědavosti, cože to je za masky a nakonec se celý dav vlnil a skákal jak dirigoval zpěvák. Vzniklý kotel nažhavil všechny mnohem víc parné odpoledne.

S blížícím se večerem diváků stále přibývalo, což se plně projevilo i při koncertě Tomáše Kluse. Patří mezi festivalové oblíbence a dav jeho příznivců zaplnil i vzdálenější místa před hlavním pódiem, neboť byl slyšet a vidět opravdu daleko.

I ČEZ stage měla k pódiu přistavěné dlouhé molo mezi diváky, které po celou dobu svého vystoupení využívali Monkey Business. Pod již setmělou oblohou na něm zpívali a tančili Matěj Rupert a Tonya Graves, kontakt s publikem měl obrovský úspěch a všichni kolem stojící se v rytmech jejich melodických písní vlnili s nimi.

Mezi velké favority na závěr večera proti sobě ve stejný čas pořadatelé postavili Chinaski a Horkýže Slíže. Těžká volba. Kam dřív? Vybrat jednu kapelu nebo přebíhat a prodírat se? Zvolila jsem druhou variantu. Horkýže pěkně od začátku a nelituji - rozjeli to pěkně „po slovensky" a naplno. Nejen ve své vlasti ale i u nás mají širokou posluchačskou základnu a celý dav zpíval s nimi, obzvlášť refrénovou hlášku: „...mám v piči...".

Chinaski netřeba představovat - patří mezi nejoblíbenější stálice naší populární hudby. A na davu, který se před hlavním pódiem utvořil to bylo jasně znát.

Dá se říci, že se letošní Majáles vydařil. I přes drobné zkraty v bezhotovostní platbě, místy frontami na občerstvení a výpadky mobilních sítí díky přetíženosti z tváří návštěvníků vyzařovala radost a pohoda. Co dodat? Snad jen za rock zase v Letňanech...?

Z koncertu výše zmíněných kapel vám přinášíme fotoreport a přidáváme pár pohledů mezi diváky. Fotoreport je rozdělen do dvou částí.

{gallery}3223{/gallery}

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.