19.04.2013 12:45

Foto: 7 Proti Thébám, RockOpera, Praha, 18. 4. 2013 Doporučeno

7 Proti Thébám - z premiéry 7 Proti Thébám - z premiéry Foto: Eva Makovská, musicweb.cz

Jeden z pradávných bojů o moc se rozpoutal 18.dubna na prknech divadla RockOpera v pražských Holešovicích. Příběh zasazený do starých Théb tak završil trilogii rockových oper Antigona a Oidipus Tyranus.

Zpracování nadčasových antických mýtů na komorní scéně dostálo slibu ,,Víc než hudba, víc než divadlo" a do posledního místa zaplněné hlediště se stalo součástí poutavé podívané. Té pak vládl všudypřítomný zpěv doprovázen živou kapelou na jevišti. Jména jako Kamil Střihavka (král Oidipus v první a bůh Apollon v druhé části opery), Jan Toužimský (Polyneikés), Viktor Dyk (Kreon), Vlasta Horváth (Amfiaráos), Pavla Forest (Erifýlé), Josef Šutara (Théseus), Žantí (Antigona) a Helena Kubelková (Peró) jsou příslibem kvality, nejinak tomu bylo i při této premiéře.

Autor opery Milan Steigerwald v závěru osobně poděkoval režiséru Romanu Štolpovi, jednoho po druhém pozval na scénu a představil jednotlivé účinkující včetně těch, kteří zajišťovali celou veškerou technickou produkci. Vše odměňovali nadšení stojící diváci mohutným potleskem. Na takové zážitky se nezapomíná.

Z představení vám přinášíme fotoreport.

{gallery}2085{/gallery}

Zanechat komentář

Ujistěte se, že jste zadali všechny požadované informace označené hvězdičkou (*). HTML kód není povolen.